سيد طه هاشمي معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN)گفت: در سال‌‌هاي گذشته کاوش‌هاي باستان‌شناسي بيشتر به صورت شفاهي ارائه مي‌شد. به همين دليل هم‌اکنون تعداد بسيار کمي نتايج کاوش‌هاي باستان‌شناسي در پژوهشکده وجود دارد.

وي افزود: حتي بسياري از باستان‌شناسان خارجي که در سال‌هاي گذشته اقدام به کاوش در محوطه‌هاي تاريخي ايران کرده‌اند، نتايج کاوش‌هاي خود را يا منتشر نکرده و يا گزارش خود را به صورت محدود منتشر کرده‌اند.

به گفته هاشمي، نتايج کاوش‌هاي باستان‌شناسي در طول 100 سال گذشته تا شش ماه آينده به صورت کتاب منتشر مي‌شود.

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي با بيان اينکه براي چاپ کتاب کاوش‌هاي باستان‌شناسي نيازمند همکاري تمامي باستان‌شناسان خارجي و داخلي هستيم، خاطرنشان کرد: تمامي باستان‌شناسان بايد پژوهشگاه و پژوهشکده باستان‌شناسي را در انجام اين امر مهم ياري دهند و باستان‌شناسان بايد گزارش‌هاي خود را از کتابخانه‌هاي شخصي به پژوهشگاه ارائه دهند.

هاشمي با اشاره به اهداف چاپ نتايج گزارش‌هاي باستان‌شناسي در طول 100 سال اخير به ميراث آريا گفت: در گذشته بسياري از باستان‌شناسان داخلي و خارجي توجه خود را روي برخي از دوره‌هاي تاريخي مانند هخامنشيان متمرکز کرده بودند. اين موضوع باعث شده که در بعضي از دوره‌ها مانند دوره اسلامي و دوره اشکاني خلأ داشته و اطلاعات لازم و کافي از اين دوره‌ها وجود ندارد.

وي ادامه داد: بعد از چاپ نتايج، خلأهاي دوره‌هاي تاريخي را شناسايي کرده و از اين به بعد کاوش‌ها براساس اين خلأها خواهد بود.

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي يادآور شد: برخي از گزارش‌ها در حد چاپ کتاب نخواهد بود و به همين دليل برخي از نتايج کاوش‌ها روي سايت اينترنتي قرار خواهد گرفت.

هاشمي با بيان اينکه دو سال گذشته ضرورت تهيه و ارائه گزارش از سوي باستان شناسان پس از پايان هر فصل کاوش پيگيري شده است، گفت: اکنون بسياري از کارشناسان نتايج مفيد و ارزنده‌اي از کاوش‌هاي انجام شده را در اختيار دارند که تاکنون فرصت انتشار آنها را نداشته اند.

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي افزود: با انتشار گزارشهاي انتخاب شده مي‌توان به اطلاعات جامع باستان‌شناسي دست يافت.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386110624